Hållbar kyla

Miljövänlig | Kostnadseffektiv | Pålitlig

Green & Cool är världsledande leverantör av transkritiska kylsystem som använder miljövänlig koldioxid (CO2) som köldmedium. Förutom en fantastisk miljöprestanda är Green & Cools kylsystem pålitliga, användarvänliga och har överlägset bäst totalekonomi. Tack vare Green & Cool är koldioxidkyla numera ett kommersiellt attraktivt alternativ.

Ny effektiv VRF-serie från Panasonic

Ett nytt VRF-system höjer nu ribban för miljö-, kvalitet- och komfortstandarden för kylning och uppvärmning i kommersiella byggnader. Den nya ECOi EX-serien har mycket hög effektivitet, SCOP, SEER och ger stor flexibilitet vid montering.

Den nya VRF-serien från Panasonic, ECOi EX 7 ME2, finns nu i tre storlekar och med en enkel utomhusmodell, från 25 kW till 63 kW i värmeläge. Det flexibla systemet gör det möjligt för installation av system upp till 189 kW. Flexibiliteten gör att Panasonic kan leverera omfattande värme- och kylningslösningar för alla sorters anläggningar - alltifrån små butikslokaler till stora industrianläggningar.

Den innovativa designen gör systemet till marknadens effektivaste invertersystem. Bland annat har värmeväxlaren tre sammankopplade ytor som ökar kapaciteten och effektiviteten och den förbättrade utformningen av bell mouth optimerar luftflödet. Utformningen gör att en större luftvolym kan passera genom anläggningen. Kompressorerna är inkapslade för att nå en extremt låg ljudnivå. En låg ljudnivå är särskilt viktigt för kommersiella verksamheter belägna i stadsmiljö. Även placeringen av röret inuti anordningen har optimerats, vilket förbättrat värmeväxlarens prestanda med fem procent. Värmeväxlaren har Bluefin-skyddande beläggning, så att systemet kan användas i ett tufft nordiskt klimat.

Flexibel montering och effektiv i kyla

ECOi EX-serien fungerar bra i det nordiska klimatet, med en värmekapacitet ned till minus 25 grader. Om temperaturen skulle gå åt andra hållet fungerar anläggningen i upp till 52 plusgrader. Inomhusenheten kan placeras upp till 200 meter från den enhet som är monterad utanför, vilket är en betydande ökning från den tidigare modellen. Inomhusenheten kan också placeras upp till 50 meter under utomhusenheten. Den totala längden av rör från en utomhusenhet kan nu vara upp till 1 000 meter, vilket ger installatören flexibilitet på stora och utmanande installationer. Den nya serien har även ett två-steg Intelligent Oil Management system, som minskar oljeutvinningstiden med upp till 90 procent.

Spara energi med fjärrstyrning och sensorer

Inomhusenheten använder Panasonic ECONAVI-sensorer som känner av när personer finns inomhus. Genom att minska värmen eller kylan när lokalen är tom spar systemet ström. Panasonic AC Smart Cloud gör det möjligt att centralisera hanteringen av värme- och kylanläggning via en surfplatta, smartphone eller en dator. Verksamheter kan bland annat kontrollera värme och kyla i flera kommersiella byggnader och ha full kontroll på alla enheter. Det här gör det möjligt till ytterligare energibesparingar.

Panasonic strävar efter att minska miljöpåverkan av sina uppvärmnings- och kyllösningar. ECOi EX-serien har höga SCOP- och EER-värden. Serien har bland annat ESEER värde på 9,33, SEER- och SCOP-värden på upp mot 5,84, beroende på modell. Hög effektivitet och hög prestanda i kombination med flexibla installationsmöjligheter gör den nya Panasonic ECOi EX-serien till ett kostnadseffektivt och bra val för många projekt.

PANASONIC GOLVMODELL


Nya golvmodellen Z25UFEAW-1 från Panasonic har bättre effekt, högre energiklassning, ett kraftigt luftflöde, bättre luftrening och kan dessutom styras via WiFi.

Bättre på uppvärmning

Med Panasonics nya golvmodell Z25 får du ett kraftigt luftflöde som därför mer effektivt sprider både värme eller kyla. Den höga energieffektivitet A++ innebär att du får mer värme till en lägre energiförbrukning.

Kontroll via Wifi eller GSM

Värmepumpen kan kontrolleras via Wifi eller GSM. Köp till den smidiga styrningen för att få full kontroll på din uppvärmning, oavsett om du är nära eller långt borta från din luft-luftvärmepump.

Omgjord ny design

Den nya modellen har en ny fin design som smälter in väl i ditt hem. Många föredrar en golvmodell, just för att den påminner om ett vanligt element, och inte hamnar i blickfånget på samma sätt som en väggmodell.

Nya Nanoe-X luftreningssystem

Med det nya luftreningssystemet från Panasonic får du en hälsosammare inomhusmiljö. Systemet motverkar och tar bort allergener, bakterier, virus, mögel samt pollen ifrån inomhusluften. Med en inbyggd avfuktare förhindras även bildandet av bakterier och mögel i inomhusluften. Vidare minskas också odörer såsom från cigarettrök.

Miljövänligaste köldmediet

Panasonic Z25 använder det populära köldmediet R32, som är det mest miljövänliga alternativet på marknaden. R32 ger en hög effekt, men är samtidigt ett tryggare val, då det inte påverkar miljön i lika stor utsträckning vid ett läckage.

Fler fördelar

 • Hög energieffektivitet med A++
 • SCOP värde på 4,7
 • Kraftigt luftflöde för effektiv spridning av värme och kyla
 • Maxkapacitet på 5,5 kW
 • Nya Nanoe-x luftreningssystem


PRIS FRÅN 19200KR EFTER ROT 


Panasonic HZ25UKE Flagship

Bakom Panasonics nya luft-luftvärmepump finns ett stort fokus på utveckling av ny teknik. Panasonic har verkligen lyckats med att skapa en riktigt energieffektiv luft-luftvärmepump, som ger god effekt vid låga temperaturer. Med Panasonic HZ25UKE Flagship får du en behaglig inomhustemperatur med ren och frisk luft. En populär luftvärmepump med hög prestanda, låg energiförbrukning och effektivt luftreningssystem.

Energiklass A+++

Den höga kapaciteten på 7,3 kW innebär bättre värmeeffektivitet, samtidigt som A+++ klassificeringen innebär att minsta möjliga energi används för att skapa värme. Värmepumpen behåller sin nominella kapacitet ända ner till -35⁰C. SCOP-värdet är så högt som 5,2, vilket innebär att du kan få mer än 5 gånger så mycket energi från värmepumpen som vad den förbrukar, sett över en vanlig säsong.

Panasonic luft/vatten

PRIS FRÅN 85000KR OCH UPPÅT

Aquarea All-in-one är en prisvärd helhetslösning från Panasonic med fantastiska möjligheter. Aquarea ger dig både varmvatten, kyla och värme och minskar kraftigt dina uppvärmningskostnader. Luft/vattenvärmepumpen kommer med en inbyggd varmvattenberedare (200 L) i rostfritt stål med smart placerade röranslutningar. Installationen är dessutom enkel! Aquarea är valet för dig som vill ha ut mesta möjliga av din pump utan onödigt krångel.

värmepumpar


Får vi halvera din värmekostnad?

Uppvärmning och ett bra inomhusklimat behöver inte vara varken dyrt eller krångligt

Vi börjar alltid med ett kostnadsfritt hembesök där vi gör en analys och ser vilken värmepump som passar just er bäst och ger er bästa möjliga inomhusklimat och högst besparing.

Det finns många aspekter att ta hänsyn till vid köp av en ny luftvärmepump:

 • Planlösning
 • Storlek på hus
 • Isolering
 • Befintligt värmesystem
 • Önskade funktioner
 • Service & Garantier

Vi på hot'n cold Kylteknik Ab  har dessa punkter som ledord och är Er lokala certifierade installatör. Till oss vänder du dig om funktion och trygghet är viktigt.

Vi säljer och installerar värmepumpar från Panasonic marknadens absolut bästa värmepumpar när det gäller effektivitet och kvalitet.

Rot-avdraget innebär att du får dra av 30% av installationskostnaden vid köp av en värmepump. Avdraget görs direkt på fakturan, vilket innebär att du slipper ligga ute med pengarna.

Kontakta oss för ett kostnadsfritt hembesök, där vi tar fram rätt värmepump för just Ert hus.